pojok basa sunda

Sing ingeut Jalu

Bismillah… Satiap syareat tangtos aya hakekat torekat jeng ma’rifat behdituna iman tauhid ma’rifat islam… Panjang retetan elmu teh tamatkeun sakola teh lebar… Upami hoyong ibadahna alus mk blajarlah ilmu fiqh, upami hoyong hatena bisa khusyu jeng bisa ngajauhi dari sipat tercela mk blajarlah ilmu tasawuf, iye pakaian jahir jeng batin nabi saw… Kmh bs jalmi […]

pojok basa sunda

Urang Kedah Percaya Lamun Tos Yakin

Bismillah… Ulah kalah jadi agama ajeb alias beja dibejakeun deui bari jeng teu apal dibarangna… 🤦🏻‍♂ Hoax tea ceuk basa ayeuna mah matak janteuna silih tuduh silih salahkeun pasea weh… 🤦🏻‍♂ Iman teh percaya, urang kedah percaya lamun tos yakin lamun teu acan yakin jug ujug percaya kade bilih di bobodo batur… Munding soteh dicocok […]

pojok basa sunda

Diajar mesek ngaji siki

Bismillah… Diajar mesek ngaji siki… 🤭😜🙏 *Kudu bisa Nyumput buni dinu caang, nenggrak tp teu katembong… * Cineuk na… Ulah hayang jadi Raja sanajan ngawasa Ulah hayang di puji sanajan ka uji Ulah hayang tenar sanajan kawentar Cukup bukti nu jadi bukti Jadi ciri bari teu ka ciri Talingakeun tur rasakeun… Dimana geus karasa pasti […]

pojok basa sunda

Dawuhan Gusti teh lir ibarat binih pepelakan NU ditebarkeun

Bismillah… Sampurasun,,. Asslm. Wr. Wb… Kalam Alloh atanapi Dawuhan Gusti teh lir ibarat binih pepelakan NU ditebarkeun,. Lamun murag Kana batu Atawa rungkun cucuk maka binih teh langsung paeh,,. Pon kitu deui lamun ragragna ka taneuh pasir Atawa cadas,,najan hirup ge moal Lana,, Tapi lamun muragna pas ka taneuh NU subur,,maka eta binih bakal jadi,,kembangan,tur […]

pojok basa sunda

Bersatu Ngahiji Saling Lengkapan

Bismillah… Sampurasun sadayana… Diajar muka konci supaya urang kuat kokoh teh urang kudu bersatu ngahiji saling lengkapan hiji jeng nu liana Tong nempo bedana tong nempo praktekna, salila tujuan urang sarua tekudu konflik Sok hijikeun kakurangan urang jeng ka lewihan urang sangkan kuat Sabab ku ngahiji urang bakal jdi kokoh teh… Contona, Antara berang jeng […]

pojok basa sunda

Astana Anyar

Tina kateranganana mah ieu teh poto Astana anyar caket Kebon kalapa Taun 1930(sumber poto Universiteid Leiden). Sejarah Pangna dinamian Astana nyar (Kuburan anyar) cenah kapungkur sakira taun 1910 an kota warga kota Bandung kantos karandapan panyawat Kolera nu pohara, panyawat ieu gampang nepa utamina ka murangkalih, harita barudak seueur nu tiwas alatan panyakit ieu, ari […]