pojok basa sunda

Astana Anyar

Tina kateranganana mah ieu teh poto Astana anyar caket Kebon kalapa Taun 1930(sumber poto Universiteid Leiden).


Sejarah Pangna dinamian Astana nyar (Kuburan anyar) cenah kapungkur sakira taun 1910 an kota warga kota Bandung kantos karandapan panyawat Kolera nu pohara, panyawat ieu gampang nepa utamina ka murangkalih, harita barudak seueur nu tiwas alatan panyakit ieu, ari di makamkeunna sok dimana wae di pipir imah, di kebon, bakuna mah teu aya pemakaman khusus kitu tah, dugi ka kota Bandung kenging landihan Kinderkerkhoff (Kuburan budak), nya antukna mah taun 1917 Hementee Bandung (pamarentah Bandung) harita ngawangun tempat pemakaman anyar khusus korban kolera sakantenan kangge masarakat Pribumi di Sirnaraga sareng di Kuloneun Kebon Kalapa nu ayeuna di sebat Astana anyar.

Sakitu’…
🙏😇✌🏻

By BJ

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *